Krajalnica do kapusty

Szatkownica do warzyw elektryczna stanowi nadzwyczaj istotnym zaopatrzeniem w biznesach gastronomicznych. Codzienne krojenie wielokilogramowych ilości innego typie warzyw w tryb ręczny znacznie podwyższa koszty pracy i wydłuża czas przygotowania zaplecza przed otwarciem restauracji lub czas przygotowania posiłku w domach żywienia zbiorowego takich jak szkoły, domy spokojnej starości czy szpitale.

Wielkim wyborem zatrzymuje się wtedy zakup szatkownicy do warzyw, która równocześnie będzie i spełniać funkcję szatkownicy do owoców. Niezależnie od rodzaju prowadzonej placówki gastronomicznej warto zdecydować się na zbyt szatkownicy do profesjonalnego użytku. Określa się ona wyjątkowo dużą wydajnością (nawet do 300 kg/h) i formą, posiada wszelkie niezbędne atesty i uznania i przygotowana jest z ciekawej jakości produktów, danych do kontaktu z żywnością. W większości wypadków urządzenie zbudowane jest ze pewni nierdzewnej oraz potrafi magnetyczny system bezpieczeństwa oraz hamulec silnikowy, zapewniający bezpieczną obsługę przez klientów. Do wyboru jesteśmy i zasilanie 230V czy na tzw. siłę, czyli 400 V, w relacje z posiadanej w pokoju instalacji elektrycznej. Szatkownica do warzyw elektryczna posiada wiele innych, łatwo wymiennych tarcz, które tworzą, że warzywa i produkty mogą przybierać kształt wiórków, plastrów lub kostek, a jeszcze specjalną przystawkę do zrobienia frytek. Osobny wsad o wymiarze półksiężyca służy do krojenia warzyw typu kapusta, seler, a pozostały podłużny wsad przeznaczony jest do warzyw długich. W każdej chwili możemy i dobierać inne akcesoria według potrzeb. Urządzenie nie winno stanowić polecane do końców, do których nie jest dane jak np. krojenie sera. Przy zakupie szatkownicy do warzyw należy mieć, że nie jest wtedy co prawda danie o maksymalnych rozmiarach, ale zwykle waży ok. 30 kilogramów. Na zbycie znajdziemy ogromny wybór nazw i rodzajów, dzięki czemu dopasowanie odpowiedniego narzędzia nie sprawi wielu problemów.